Subcribe to our RSS feeds Join Us on Facebook Follow us on Twitter Add to Circles

30 Ağustos 2013 Cuma

SINAV VE DERSLER İÇİN KAYNAK SEÇİMİ-HANGİ YAYINEVİ DAHA İYİ?


EN İYİ YAYINEVİ HANGİSİ MESELESİ

Herkesin kaynak ve kitap seçimi ile ilgili (yayınevi seçimi hakkında) forumlarda,sitelerde ve bir çok blogda sorduğu klasik sorular şunlardır: 


  • Hangi kaynaklara çalışmalıyız? 
  • Hangi deneme setini almalıyım? 
  • Hangi yayınevi daha iyi? 
  • Hangi yayınevinin konu anlatımı daha iyi?
  • Hangisinin soru çözümleri daha anlaşılır?
          Açıkçası bunun net bir yanıtı yok. Çünkü yayınevi ve kitap karpuz gibi seçilmez.Kişilerin ihtiyacına göre belirlenir.Bunu üç ana başlık altında toplarsak:

  1. Eğer konu eksiği olan bir öğrenci iseniz konuyu kısa ve öz anlatan ( kesinlikle ayrıntılı kitaplardan değil) bunun dışında bol açıklamalı çözümleri olan bir kaynaktan çalışmak faydalıdır. Bu temel eksikleri olanlar için geçerlidir tabi.
  2. Konu eksiğiniz yok ise bol miktarda soru çözecekseniz birbirinden farklı soru tiplerinin olduğu kaynakları seçin. Mümkün oldukça soru bankalarını bile soru cevaplı değil soru çözümlü almaya çalışın.
  3. Konu eksiğiniz yok ve belli bir sayıda soru çözüp kaynak bitirdiniz. Bu noktada "CİLA KİTABI" olarak adlandırdığım tekrar kitaplarından faydalanın. Bu kitaplarda boşluk doldurma,şekil,grafik ve yerleştirme gibi şeyler vardır. İncedirler ve tekrar için kullanılırlar. (1-5 tl arası fiyatları değişir) Bu kitapları alarak tekrar yapın,yazın,çizin,şekiller çizerek ve ilişkilendirmeler yaparak tekrar edin.
EN ÖNEMLİ ŞEYLERDEN BİRİDE ŞUDUR UNUTMAYIN:

     Kitapları tavsiyeye göre almayın. Bir arkadaşınız ya da internette bir yerden okuduğunuz şeyler size fikir verebilir ama siz bizzat kitap evine gidip o kitabın ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamayacağına bakarak,elinizde ki kitaplardan farklı olup olmadığına bakarak seçiminizi gerçekleştirin. Evinizde fazla kitap olması çalışma motivasyonunuzu düşürür. Çünkü ben bunları nasıl bitireceğim korkusuna kapılırsınız. Bu iş fazla t-shirt almaya benzemez. Eski t-shirtünüzü kesip temizlik bezi olarak kullanırsınız ama elinizde size faydası olmayan kitaplar sadece yük olur.

     Çalışmaya başlarken en fazla 2 kitap seti olsun elinizin altında. Setleri eritmeye başladıkça ve kitaplığınızda BİTİRDİKLERİM ve BEKLEYENLER olarak (farklı isimler koyabilirsiniz ESKİ SEVGİLİLERİM ve YENİ SEVGİLİLERİM bile olur) iki farklı tarafta kitaplarınızı düzenleyin.Bitirdiğiniz kitaplar,soru bankaları,denemeler ve testler arttıkça kendinize güveniniz artacak ve bunları ben mi bitirdim vayyy beee diyeceksiniz kendi kendinize. Kitaplar evin tavanına yaklaştıkça ÖZGÜVEN'iniz de tavan yapacak emin olun. 

AŞAĞIDA VERECEĞİM LİSTE KPSS VE ALES KİTAPLARI İÇİN PİYASADA İSMİ BİLİNEN YAYINEVLERİNİN LİSTESİDİR. BUNLARI FİKİR VERMESİ AMAÇLI VERİYORUM. YAKINDA YAYINEVLERİNİN KAYNAKLARI HAKKINDA DEĞERLENDİRMELER YAPIP,KİTAPLARDAN ÖRNEK SAYFALAR VERMEYİ DE DÜŞÜNÜYORUM. HANGİ YAYINEVİ DAHA İYİ? DEDİĞİM GİBİ GEREKSİNİMLERE GÖRE DEĞİŞEN BİR ŞEYDİR BU.




Hiç yorum yok:

YAZ YORUMU AL CEVABI

Yazılarımın ve Çalışmalarımın ancak SİZİN YORUMLARINIZLA daha iyi hale gelebileceğini unutmayın! Yorumlarınızı anlaşılır bir dille,herkese faydalı olabilecek içerikle,klişe ve tekrar ifadelerden arındırılmış bir biçimde yazdığınız için TEŞEKKÜR EDERİM.