Subcribe to our RSS feeds Join Us on Facebook Follow us on Twitter Add to Circles

15 Ağustos 2013 Perşembe

SINAV TAKVİMİ VE BUNA GÖRE DERS PROGRAMI HAZIRLAMANIN İNCELİKLERİ

Ağustos ayının tam ortasındayız. Bu ayı saymazsak Eylül ayı ile başlayacak bir Survivor (Evet tam bir Survivor beyler bayanlar burada şaka yok burada her şey gerçek)  bizi bekliyor. Yaklaşık 7 ay sonra ise YGS ile gerçekler gün yüzüne çıkmaya başlayacak. Klişe rehberlikçiler gibi sizi zorlu bir maraton bekliyor demedim fark ettiyseniz. Çünkü ÖSYM boş durmuyor Allah için. Yılın 2. ve 8. ayları hariç her ay bir sınav var. Ben burada bizim uzmanlık alanımız olan sınavlardan bazılarına yer verdim.(misal DGS'de uzmanlık alanımız ama onu şimdilik es geçtim.Nedenleri yazının devamında) Şimdi herkes ders programı yapma derdinde farkındayım. Bilen/bilmeyen,lise sona geçen/mezun olan herkes kendine bir harita çizme gayretinde bununda farkındayım. Öncelikle şunu unutmayın basit planlar her zaman zihni rahatlatır. Şimdi bende size kişiye özel basit bir yol haritası çizeceğim. Bunu hemen hemen her sene bu sınavlara giren bir öğretmen/öğrenci gözüyle yapacağım.

Yukarıda Ağustos 2013'ü saymayarak bir zaman çizelgesi yaptım. Şimdi sınava girecekleri 4 kategoriye ayıracağım kusura bakmazsanız:

Cehalet Erdemdir Derler Ya
ZEKİ AMA APTAL 

( Konularda eksiği olmasının yanında farklı soru tiplerine aşina olmayan, yazı da yatarak geçirmiş ehli keyif öğrenci bir nevi sefa düşkünü)  


ZEKİ AMA ÇALIŞMAYAN

( Biraz çalışma ile konuları bitirebilecek fakat bol soru çözmesi gereken, kafası karışık hayalperest)


ZEKİ VE METİN 

( Konuları bitirmiş,ununu elemiş eleğini duvara asmış, bol tekrar ve pekiştirme amaçlı soru çözecek öğrenci tipi.Bir kişi gibi görünmesine karşın iki kişilik işi bitirmiştir.)


ZEKİ AMA MEZUN

( Mezun ise zaman sıkıntısı olmadığı için zamanı en iyi şekilde değerlendirmesi gereken kişi. Mezun olmasına rağmen "ZEKİ AMA APTAL" durumunda ise işi biraz zor)

ÖĞRENCİ PUSULASI'nın bu noktada devreye girmesi gerekiyor. YGS'ye 7 ayımız var. Bunun 4 ayını YGS ile LYS 'nin ortak konularını bitirerek ve bol çözümlü soru çözerek geçirmemiz şart. Bu 4 ayın sonunda YGS konusu kalmamalı ve eğer dershaneye gidiyorsak dersleri/konuları zaten biliyor olmamız gerek. Bol bol çözümlü kaynak ve deneme alın. Tabi ki iyi ve çözmeye değer yayın evlerinin kaynakları olmalı. En iyi sınav kitapları listesini ilerde yapacağım inşallah. Nerede kalmıştık?

İlk 4 ay YGS konuları bitecek ve LYS ile benzer konuları tamamlanacak. 1 ay ölümüne çözümlü soru ve eksik konuları pekiştirmek için farklı çalışmalar yapılabilir. Geriye kaldı 2 ay. Bu 2 ay kaliteli/çözümlü deneme sınavları alarak VERİN GAZI VERİN COŞKUYU. Sonuç hem sizi hem çevrenizdekileri olumlu anlamda şok edecektir eminim.

Bu program YGS'ye kadar olan 7 aylık dilimi kaba taslak nasıl geçirmeniz gerektiği konusunda size fikir vermiştir umarım. Detaylara ve ince işlere zamanla gireceğiz. 

Hiç yorum yok:

YAZ YORUMU AL CEVABI

Yazılarımın ve Çalışmalarımın ancak SİZİN YORUMLARINIZLA daha iyi hale gelebileceğini unutmayın! Yorumlarınızı anlaşılır bir dille,herkese faydalı olabilecek içerikle,klişe ve tekrar ifadelerden arındırılmış bir biçimde yazdığınız için TEŞEKKÜR EDERİM.