Subcribe to our RSS feeds Join Us on Facebook Follow us on Twitter Add to Circles

25 Mart 2015 Çarşamba

24 Saatte Matematik Olur mu? BENCE OLUR NEDEN Mİ?


ARTIK TÜM SINAVLAR BİR ARADA DESEM NE DERSENİZ?
Aslında Matematik dersi için bu neredeyse yıllardan beri ufak tefek değişikliklerle böyle olmasına rağmen şimdi her şey netleşti ve ayyuka çıktı. 2014 KPSS ve ALES sınavları bunun resmiydi ama YGS 2015 ile gördük ki artık sınavlar ortak bir payda altında toplandığı gibi "OKUMA-ANLAMA" ve "SAYISAL-SÖZEL MANTIK"  sorularının yanında "İLİŞKİSEL SORULAR" ve "BİLGİ AĞIRLIKLI"  sorularda gelebiliyor. 

Öğrenciler,Öğretmenler ve Veliler bu durumda ne yapmalı!
Öğrenciler eskisi gibi uzun dersler istemiyor,ilgileri çabuk dağılıyor ya da ilgilerini sürekli diri tutmaya çalışmak ters tepebiliyor.  "Twitter Tipi Ders Çalışma Modeli"  dediğim model tam da yeni nesil için geçerli. Onlara az-öz ve net bilgi verin. Ve karşılığını isteyin. Ösym soru mantığının şifreleri çoktan çözüldü. Klasik öğretmenler ve eğitim kurumlarından bunu size vermelerini beklemeyin. Çünkü onların kendilerine bile faydası yok. Profesyonel birinden yardım alın.

Yani yukarıda ki  sınavlardan birine girecek kişi o tüm sınavların sorularını analiz etmeli. Bu doğrultuda çalışmalı. Değişen sistemin farkında erken varmalı. Aşağıda yıl-yıl tablo halinde Ygs matematik konuları var.Bu konular KPSS-ALES-DGS-JANA gibi tüm sınavlarda olmazsa olmaz konulardır. Ve bu temel konular bilinmelidir. Bu konulara hafif aşinalığı olan ( halk tabiri ile temeli olan) bir kişi bu konuları "24 saatte" bitirir. Bu günde 2 saat ile 12 gün sürmekte. İyi bir eğitmenin size kazandırması gereken üç önemli şey var: 

  1. Planlı çalışma ve zaman yönetimi
  2. Kendi kendine öğrenebilme-çalışabilme
  3. Sınav Stratejileri ve Kaliteli değerlendirme
İşte bu üç şeyi 24 saatlik derste size öğreten bir öğretmen size aslında "NASIL ÇALIŞMAK GEREK" sorusunun cevabını vermiş oluyor. Ondan sonrası kısa tekrarlar,kaliteli soru çözümleri, bol bol deneme similasyonları... 


www.ANKARAKAFASİ.com ve www.HACİHOCA.com birer sosyal sorumluluk projesidir.Ankara Kafası makul ücretlerle özel ders,eğitim koçluğu ve danışmanlık yapar.Hacı Hoca ise ücretsiz video ders ve materyal üretir. Amacım uzun vadede bu iki platformu daha geniş kitlelere ulaşması ve tamamen ücretsiz bir hale gelebilecek noktaya gelmesidir. Bu yüzden bu projeyi destekleyebilir ve sevdiklerinize tanıtabilirsiniz. türkiye özel ders,ankara özel ders,eğitim koçluğu,eğitim danışmanlığı,birebir ders,online özel ders,kişiye özel materyallerle özel ders,kpss tercih danışmanlığı,ales eğitim danışmanlığı,teog ygs kpss dgs ales özel ders

Hiç yorum yok:

YAZ YORUMU AL CEVABI

Yazılarımın ve Çalışmalarımın ancak SİZİN YORUMLARINIZLA daha iyi hale gelebileceğini unutmayın! Yorumlarınızı anlaşılır bir dille,herkese faydalı olabilecek içerikle,klişe ve tekrar ifadelerden arındırılmış bir biçimde yazdığınız için TEŞEKKÜR EDERİM.