Subcribe to our RSS feeds Join Us on Facebook Follow us on Twitter Add to Circles

7 Ocak 2015 Çarşamba

2015 ÖĞRETMENLİK KPSS PUAN TÜRLERİ HAKKINDA TEMEL BİLGİLER:2015 KPSS'YE GİRECEKLERE ÖNERİLER


Kpss'nin genel işleyişi tek ve çift yıllar olarak ilerler. (Kabaca anlatıyorum.Detaylarına ilerde değineceğim) Yani Çift yıllarda her bölümden alım yapılır. Ama öğretmenlik için hem tek hem de çift yıllarda sınav vardır. (Öğretmen ihtiyacından dolayı) Bu yüzden lisans mezunu arkadaşlar kpss puan türleri ve katsayıları hakkında bazen temel bilgileri ıskalıyorlar. Örnek vermek gerekirse LİSANS MEZUNU birinin KPSS puanına genel olarak KPSSP3 deriz. Bu sadece genel yetenek ve genel kültür sorularının olduğu sınavda belirlenir. ( eğer kişi önlisans(iki yıllık) ise mesela onun kpss puanına KPSSP93 diyoruz) Öğretmen adayları ise zaten KPSSP3 puan türünde sınava girecekleri gibi bir de KPSSP10 olarak EĞİTİM BİLİMLERİ testlerinden oluşan sınav sonucu puan alırlar. Bu açıdan sarı ile tabloda gösterildiği gibi eğitim bilimleri çözmek genel yetenek ve genel kültüre göre biraz daha önem arz eder.

Tabi öğretmen olacakların sınavları bununla bitmiyor. Bazı öğretmenlikler birde ALAN SINAVI diye tabir edilen (ÖABT) sınavına da girer ve öyle öğretmen olurlar. Bu öğretmenliklerin hangi bölüm olduğunu buraya bakarak öğrenebilirsiniz. ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ 2015


İşte bu ÖĞRETMENLİK ALAN SINAVI yukarıda gördüğünüz mor renkli satırda katsayı olarak görünüyor. KPSSP121 olan bu puan türü için 3 sınava girmeniz ve puanınızın hesaplanması gerekiyor. Bu sınavlardan da en önemlisi %50 önem arzeden ALAN SINAVI yani ÖABT.

Öğretmen adayı arkadaşlarımız bu basit ama önemli bilgileri göz önünde bulundurarak çalışmalarını planlamalılar. Bu açıdan ALAN SINAVI OLANLAR bence çalışmalarına ALAN (ÖABT) den başlayıp eğitim bilimleri ve GK-GY olarak eklemli şekilde ilerletmeliler.

www.ANKARAKAFASİ.com ve www.HACİHOCA.com birer sosyal sorumluluk projesidir.Ankara Kafası makul ücretlerle özel ders,eğitim koçluğu ve danışmanlık yapar.Hacı Hoca ise ücretsiz video ders ve materyal üretir. Amacım uzun vadede bu iki platformu daha geniş kitlelere ulaşması ve tamamen ücretsiz bir hale gelebilecek noktaya gelmesidir. Bu yüzden bu projeyi destekleyebilir ve sevdiklerinize tanıtabilirsiniz. türkiye özel ders,ankara özel ders,eğitim koçluğu,eğitim danışmanlığı,birebir ders,online özel ders,kişiye özel materyallerle özel ders,kpss tercih danışmanlığı,ales eğitim danışmanlığı,teog ygs kpss dgs ales özel ders

ayrıca 2015 KPSS TEST KAPSAMI



Hiç yorum yok:

YAZ YORUMU AL CEVABI

Yazılarımın ve Çalışmalarımın ancak SİZİN YORUMLARINIZLA daha iyi hale gelebileceğini unutmayın! Yorumlarınızı anlaşılır bir dille,herkese faydalı olabilecek içerikle,klişe ve tekrar ifadelerden arındırılmış bir biçimde yazdığınız için TEŞEKKÜR EDERİM.