Subcribe to our RSS feeds Join Us on Facebook Follow us on Twitter Add to Circles

18 Ekim 2014 Cumartesi

TÜRKİYE DİJİTAL YAYINDA SINIFTA KALDI: PECYA NEDEN KAPANDI?

Bir siteye bir kere girip geri döndüğünüzde kapanmış olması ile karşılaşmanız size anlık bir boşluğa adım atma hissi veriyor. Her türlü kapatmalara alıştığımız günlerde PECYA gibi "eli kalem tutanlar"ın çok işine yarayacak bir arşivin kayıp gitmesi aslında bize bazı dersler vermeli. Bu açıdan önce önce PECYA'dan kısaca bahsedeyim.Sonra kapanma nedenini 3 madde de özetlemeye çalışayım.
PECYA bir dijital doküman tasnif sitesi olarak karşımıza çıkmıştı. Özellikle yüksek lisans,doktara ya da kısaca araştırma yapacak bir çok kişiye fayda sağlayacağı şüphesiz bir kaynaktı.
AMA KAPANDI. NEDEN Mİ?




Kapanma sebeplerini kendileri yazmışlar ama bence temel 3 sebebi var.

1- Ülkede akademik çalışmayı takan pek yok. Ortalık intihal yayın cenneti. Ki buna rağmen bazı üniversiteler yeni yeni " IThenticate intihal programı " kullanıyoruz biz abiciğim diyor. Tezi çalan intihalini hazırlar!

2- Sadece internet sayfası üzerinden okuma yaptırması ve download imkanı vermemesi en büyük dezavantajlarından biriydi. Hele ki sitenin ismine hiç alışamadım o ayrı bir konu. En azından buna taktiksel bir çözüm getirebilirlerdi.Ama millet normal kitap okumuyor e-kitap,e-dergi,e-makale'yi kim neylesin!!!

3- Bu Türkiye'de okumaya,araştırmaya ve kütüphane alışkanlığına dair bir çok şeyin altını çiziyor. Kısacası Türkiye'de Online Akademik bir Kütüphane yerine ONLİNE DÖNERCİ açın daha çok kazanırsınız. İŞİN ÖZÜ BU... 


Hiç yorum yok:

YAZ YORUMU AL CEVABI

Yazılarımın ve Çalışmalarımın ancak SİZİN YORUMLARINIZLA daha iyi hale gelebileceğini unutmayın! Yorumlarınızı anlaşılır bir dille,herkese faydalı olabilecek içerikle,klişe ve tekrar ifadelerden arındırılmış bir biçimde yazdığınız için TEŞEKKÜR EDERİM.